A pessimist sees a difficulty in every opportunity An optimist sees opportunity in every difficulty

Wednesday, March 13

Neuschwanstein Castle Tours

Assalamualaikum
ari tu kan saya pegi castle cinderella. rasa macam princess sekejap haha
semua orang mesti penah tengok cerita cinderella ke snow white ke kan
kalau tengok diorang punya castle nampak indah gila kan
rupa rupa nya
castle cinderella tu diamik ilham dari castle ni
NEUSCHWANSTEIN CASTLE
Castle ni terletak kat Schwangau Munich Germany. Standard la kan Germany, public transport memang xpernah mengecewakan. Nak pegi sini naik train sampai "F├╝ssen Station". Dr station tu ada bas bawak kita sampai dekat castle tu. Tapi castle ni duduk kat atas bukit. Kene naik bukit berpusing2. Kalau jalan kaki kami aritu amik masa sejam lebih jugak kot. Tapi kami tegedik benti sana sini amik gamba lalala, kalau jalan direkt je setengah jam cukup kot.
mula2 mendaki
 pose sana sini
 berehat sebentar bersama hot chocolate

tapi tapi tapi
as i said before, public transport kat Germany memang xpernah mengecewakan lah. kalau korang malas nak jalan kaki korang boleh naik kuda.
ini series =)
kami naik jalan kaki, time balik kami naik kuda, tapi xpayah feeling sangat lah budget macam duduk dalam labu cinderella watsoever sebab kita duduk belakang kuda, baunya haih saba je lah haha

so here i am
Neuschweinstein Castle
susah gila nak amek gamba sebab castle nye besar sangat. 
cantik kan kan kan? 
saya teringin gila nak pegi castle ni sebab die penah masuk list seven wonders n saya memang teringin nak pegi semua seven wonders. castle ni sebenarnya cuma siap 1/3 je sebab king nya mati waktu diorang tengah bina. Tapi 1/3 pon dah besar gila. Kita boleh masuk dalam castle ni, tiket beli awal2 sebelum daki bukit
tapi tapi tapi
interior castle ni agak mengecewakan lah, sebab saya ingat kan cantik putih berseri macam dalam citer cinderella, tapi dalam dia serabut gila ukiran sana sini, patung sana sini, gambar sana sini.
bedroom king
tapi xpelah khayalan tetap khayalan and kenyataan tetap kenyataan =)
sapa2 yang suka tengok disney boleh la datang melwata castle ni tapi jangan taksub sangat ye anak2 dengan cerita disney. semuany cerita aje =)

"dan tiadalah kehidupan dunia ini selain daripada main2 dan senda gurau belaka. Dan sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bagi orang yang bertakwa"
[6:32]

WELCOME TO NEUSCHWANSTEIN CASTLE (^_^)




3 comments :

  1. wahhh untong nye berpeluang pergi sini . tempat chantek^^

    ReplyDelete
  2. wahhhh.. bestt gilaaa.. rasa cm cinderella lak.

    ReplyDelete
  3. wah ..Cinderella .... I like her !! ^^

    ReplyDelete