A pessimist sees a difficulty in every opportunity An optimist sees opportunity in every difficulty

Tuesday, January 3

London, United Kingdom Tours



Assalamualaikum
what u guys need to do right now
is only scroll down and keep scroll down
make sure u have a strong internet connection
bcoz i put lots of photos

24 DISEMBER 2011

-dalam train otw p airport-
naek ryan air p london
~murah melampau~
sometimes boleh dapat 25 euro (100ringgit) pegi balik London
kami dah sampai London

25 DISEMBER 2011
Hari malang sedunia
xla malang sangat tapi sumer public transport x function hari ni
kami jalan kaki dr 1 tempat ke 1 tempat
total 12 jam jalan hari ni


TOWER BRIDGE
ni lah orang duk kate Bridge dekat London yang boleh tebukak bila kapal nak lalu. Tapi time kami pegi, xda pulak kapal nak lalu, so xdapat tengok jambatan ni terbukak.

garisan tengah untuk jambatan ni terbukak

LONDON BRIDGE
Ni la London Bridge sebenar. Yang cantik tu namanya Tower Bridge, tapi ramai org tertukar. London Bridge ni xcantik pon, biase2 je.


MONUMENT



christmas tree yang besar
Telephone booth trademark london. Ada banyak sgt telephone booth ni kat London. Bersepah-sepah. Takda orang guna pon, tapi sebab ni lah Trademark London so diorang memang letak banyak2 kat London. Time Winter boleh masuk bukan untuk telefon tapi untuk panaskan badan haha
oxford street
street untuk shopping for 
BOXING DAY!

26 DISEMBER 2011
It's BOXING DAY! Ari shopping sedunia. Discount up to 75%. Unbelievable gila. 25 hb tu ramai dah orang lalu lalang kat street ni nak usha apa yang nak grab esok nye. Pukul 4 pagi camtu dah ramai org beratur tunggu kedai bukak. Kami xlah haha, pukul 10 pagi baru bangun then baru lah pegi shopping.
Siang xamek gambo. Sbb excited shopping. Dah malam penat baru teringat nak amik gambo =)



masing-masing dah penat gila, sehari shopping

27 DISEMBER 2011
Hari ni kami pegi MADAME TUSSAUDS! Celebrities wax figures.
Amazing gila. Ada banyk sgt celebrities.
beckham n victoria
cute kanak2 nih. Join kecomelan diorang sekejap
amitha bachan
hrithik roshan
shah rukh khan
ashwarya rai
opps
terminator
mohamad ali
tiger wood
aaaa ronaldo
penjaga pintu istana . kene series xboleh senyum
stephan hawking
albert einstein
justin bieber
bdak ni buat hal lagi
bob marley
mahatma gandhi
mustafa kemal atatürk
geroge w bush
sadam hussein
hitler
our beloved Gemany's president
angela merkel

before balik kami singgah

28 DISEMBER 2011
last day before flying back to Germany ada sorang akak ni yang belajar kat London ni bawak kami jalan street. rupa street ni macam petaling street gitu. tak sangka dekat London ada pasar macam ni. Dekat Germany memang susah la nak jumpa.
lepas dah tengok2 tu kami masuk London Dungeon
beratur untuk masuk london dungeon panjang gila
xbest langsung seriously. Dia cerita pasal sejarah London. Kalo korang suka sejarah ok lah. Ada certain tu susah nak paham sebab british  accent diorang pekat gila. Kami pulak memang dah lama xdengar orang cakap english, hari2 dengar orang cakap german je. haha nasib lah



budak2 gedik teringin jugak nak ikot trend budak2 Malaysia amik2 gambo dekat escalator hehe. Panjang gila2 escalator nya. Kalah masjid jamik.
Malam tu kami pegi tgpk eye of London. Besar gila.
london eye
And dari situ boleh nampak BIG BEN. 
big ben

29 DISEMBER 2011
back to Germany
London got a lot of tourist attractions We can't finish all the tourist attractions within 6 days. And dekat London ni ade ramai sangat orang Malaysia. Kitorang punyalah  excited tengok orang Malaysia sebab kat Germany xda Malaysian sangat. Rasa nak tegur sangat tapi diorang x excited jumpa kitorang sebab diorang dah biasa jumpa orang Malaysia kat London.
so sad..
Patut lah ada sorang kakak tu dah pesan, kalo jumpa orang Malaysia kat London, xpayah tegur, nanti diorang pelik.
it's okay
however i really enjoy this trip
so next trip?
ISTANBUL??
hihi

BACK TO REAL LIFE
IT'S HARD AND IT'S HORRIBLE
WELCOME EXAMS
AND WELCOME WINTER BREAK!
HEHE 

so
WELCOME TO LONDON (^_^)


11 comments :

  1. next trip? how about japan? (:

    zu, kat london tido kat mana? ada kawan ke? i want to go there too! ^^

    ReplyDelete
  2. ko tak berubah betol amik gambar! mesti mata ke lain..huhu..

    btw, kuat gile ko jalan2 ct! jeles btol. murah ke jalan2 from germany..jeles sangat! huhu

    take care! ily! hehe

    ReplyDelete
  3. tien,, nanti kami singgah Japan time otw balik Mesia
    hihi
    kat London byk student Mesia, so boleh mnx tumpang umah diorang.
    Diorang mmg suke tetamu datang..

    xtaw malia, malu pandang kammera,
    hehe, xde la murah sgt malia,, tp ok la,, xde la bosan jew duk umah sensorang

    ReplyDelete
  4. Bila tengok gambar yang kualiti tak seberapa ni, rasa nak beli dslr pulak. Padahal tu dah 14.1 mp.

    ReplyDelete
  5. waahhh..bestnye pegi london. nak pegi sana jugak jumpa one direction hehe :B InsyaAllah akan kesana dlm beberapa tahun lagi

    ReplyDelete
  6. bestnyer... rasa nak g situ.... :p btw, i dh follow u. kind 2 follow me back ya..

    ReplyDelete
  7. Salam singgah. Nice entry :)
    Jemput singgah
    http://maznizahazwani.blogspot.com/2013/04/8-jangan-bersedih-jadilah-wanita-yang.html

    ReplyDelete
  8. Jelous plak aku tengok.. hehe

    ReplyDelete
  9. bestnyer...teringgin lak nak kesana...:)

    p/s salam kenal dear...1st time dtg sini..jemput singgah ke blog..:)

    ReplyDelete
  10. seronoknya... harap 1 hari sampai ke sana...

    ReplyDelete